Frironing i Nappedam Kajak

Alle nye medlemmer af Nappedam Kajak skal gennemføre et frironingskursus medmindre medlemmet allerede er friroet fra en anden klub eller har god erfaring med havkajak. Hvis dette er tilfældet, så se nederst på siden her.

Frironingskursus

På frironingskurset lærer du de mest basale ting omkring at ro i havkajak - mest praksis på vandet men også noget teori. Ud over at lære at dreje og komme i kajakken uden at vælte - lærer man også at redde sig selv eller andre. Det sikkerhedsmæssige vægter vi i Nappedam Kajak højt. Ud over at det handler om sund fornuft, så er det også vores erfaring at gennemførelse af frironingskurset giver det bedste grundlag for mange gode oplevelser i kajakken. Man roer afslappet når sikkerheden er i orden !


Tilmelding og betaling - Læs dokumentet i højre side "Kursusopslag forår 2024."

Ved indmeldelse og optagelse i Nappedam Kajak bliver du tilmeldt et kursus-hold og får adgang til frironings-intra, hvor alle informationer til kursisterne findes og kommunikationen foregår.  Læs mere om kurset på link i højre side.

Om kurset:

  • Kurset varer min. 22 timer - fordelt på 5 aftner og én gang i svømmehallen.
  • Kurset starter i svømmehal i Hornslet , hvor der gives introduktion til kajak, vandtilvænding og redningsøvelser.
  • Kurset afsluttes med en prøve, som skal beståes for at frironingen er gennemført.
  • Indholdet svarer til et "IPP2"/"Havkajakroer1" kursusforløb og koster 600 kr.
  • Kurserne gennemføres af klubbens instruktørgruppe.
  • Brug af våddragt er obligatorisk. Der gennemføres øvelser i vandet(havet) hver gang.

Når frironingsprøven er bestået skal kursisten ro mindst 50 km, før der kan udleveres nøgle til kajakhuset og klubbens grej. Der skal føres logbog over turene. 
Til højre findes der links til de konkrete frironingskrav og sikkerhedsbestemmelser. Vådbogen viser meget kortfattet hvad du kommer til at lære på fri-roningskurset. Hvis du skal deltage på et frironingsforløb, så tjek link til 'praktiske råd'.

Allerede friroede eller erfarne roere

Er du friroet fra en anden klub, højskole eller anden udbyder, aftales prøvedeltagelsen med klubbens instruktører. Kontakt Jesper Norup på mobil 29208424 for nærmere information. Som øvet roer, skal du som minimum aflægge svømmeprøve (200 meter ud for havnen) og praktisk prøve i redningsøvelser (makkerredning og selvredning). For at blive nøglefriroet skal du ro 50 km. ifm. klubroning og øvrige ture i regi af Nappedam Kajak. Der kan ikke overføres kilometre fra andre klubber. Der er ingen kursusafgift ifm. den praktiske prøve.

Praktisk information


Der afholdes kursus på følgende datoer (2024):

8/5 - 22/5 - 29/5 - 5/6 kl 17-21 samt prøve d. 12/6 kl. 17-20.

Herudover er der vandtilvænding og introduktion til redningsøvelser i Hornslet svømmehal lørdag den 4. maj kl. 9:00-12:00.

Venligst mød op i god tid da tiderne er omklædte og klar til at gå i vandet. 

Læs mere på link her: Kursusopslag forår 2024.

Her er beskrevet hvordan du laver tilmelding og betaling af kursusafgift. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte instruktørerne.

Bemærk, at alle nye medlemmer skal aflægge svømmeprøve på 200 meter. Prøven aflægges ud for Nappedam Havn en af kursusaftnerne. Påklædning til svømmeprøve er almindelig robeklædning (våddragt/tørdragt og vest).

 

Kurser afholdes efter gældende sikkerhedsregler.

Yderligere information findes her:

 Endvidere findes der god information hos DGI på følgende links.